Aktiv Baby

Aktiv Baby är en kombination av enkla och specifika övningar för att optimera bebisens position i livmoder och bäcken. Övningarna kan hjälpa mot olika besvär under graviditeten, samt underlätta födseln. 

Vissa övningar kan du göra på egen hand, men andra behöver du hjälp av en stödperson/partner för att utföra. Under en konsultation träffas vi och ser över ditt behov. Därefter går vi igenom de övningar som behövs för just dig. Om det finns en stödperson/partner närvarande får ni instruktioner kring hur ni kan göra övningarna hemma. Om behovet finns kan vi ses upprepade gånger för att göra övningarna tillsammans.

Pris per konsultation á 1,5 h - 1 500 kronor.
Individuell prissättning för återkommande konsultationer. 

Besvär under graviditet

Aktiv Babys övningar görs med fördel redan under graviditeten för att optimera bebisens position. Övningarna kan även göras för att motverka specifika besvär så som:

- Foglossning/bäckensmärta
- Ryggsmärta
- Inkontinens, diarré eller förstoppning
- Smärtsamma sammandragningar
- Halsbränna
- Återkommande urinvägsinfektion

Önskar du en konsultation?

Klicka här för att använda kontaktformuläret eller skicka ett mail till [email protected]

Sätesbjudning eller tvärläge

Om bebisen ligger med rumpan nedåt eller åt sidan tyder detta på obalans i bäckenet och livmodern. Aktiv Baby har tagit fram ett specifikt recept för dig vars bebis inte ligger med huvudet nedåt i slutet av graviditeten. För de allra flesta som följer Aktiv Babys övningar lägger sig bebis i optimal position med huvudet nedåt innan födseln startar.  

Önskar du en konsultation?

Klicka här för att använda kontaktformuläret eller skicka ett mail till [email protected]

Under födseln

Att bebisen inte har en optimal position under födseln kan visa sig på många olika vis. Det kan vara att förloppet blir väldigt utdraget, att värkarna plötsligt stannar av, att den födande inte får någon paus mellan värkarna eller att vattnet går utan att födseln startar. Beroende på var i förloppet den födande befinner sig finns det olika övningar att göra för att underlätta. 

Behöver du stöd under pågående födsel? 

Ring Jolin på 0760-943867.